المقدير
3كوب دقيق
كوب ونص زبدة
ربع كوب سكر
ربع كوب ماء بارد
الحشوة
6تفاح
نصف كوب سكر
2معلقة صغيرة قرفه
نصف كوب عين جمل (أختيارى )
ربع كوب ماء
رشة جوزة الطيب
2معلقة صغيرة ليمون
معلقة كبير نشاء
طريقة التحضير
قشرى التفاح وقطعيه مكعبات وحطيه على النار مع عصير الليمون والقرفة وجوزة الطيب والسكر وبعدين ذوبي النشا بالماء وضيفيه عليه وخليه على النار شويه وبعدين ضيفي عين الجمل .
اخفقى الزبددة مع الدقيق فى الخلاط الكهربائى وضيفي الماء بالتدريج لحد مالعجينة تترمل
غلفي العجينة ودخليها التلاجة تبرد شوية وبعدين أفرديها بالنشابه وحطيها في صنية الفرن وبداخلها التفاح وغطيها بالعجية مرة اخرى واعملي فتحة بالمنتصف ودخليها الفرن على درجة حرار 180 لمدة 25ـ 30 دقيقة ولما تخرجيها ثقدميها مع رشة سكر على الوجه .
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....