اولا :طريقة عمل الصوص
ربع كوب جبنه كريمي
معلقة كبيرة زبدة بدرجة حرارة الغرفة
كوب وربع سكر بودرة
4معالق كبيرة حليب
نصف معلقة صغيرة فانيليا
طريقة التحضير
فى بولة كبيرة نحط المكونات كلها ونخفهمباستخدام المضرب الكهربائي
لحد ما القوم يتقل ويبقا متماسك ولو عايزين الصوص خفيف زودو حليب (كلما زاد الحليب خف الصوص)
مقادير السينابون
كوب حليب دافئ
نصف كوب سكر
بيضتين
نصف كوب زبدة بدرجة جحرارة الغرفة
3معلقة صغيرة خميرة فورية
رشة بيكنج بودر
رشة بيكنج صودا (كربوناتو)
رشة ملح
معلقة صغيرة فانيليا سائلة او رشة فانيليا بودر
4كوب دقيق
طريقة التحضير
فى طبق كبير هنضيف كل المكونات ماعد الدقيق ونخلطهم كويس بعد كدا نضيف الدقيق بتدريج ونعجنهم كويس لحد ما العجينه تلم وماتلزقش فى الايد نغطيها ونسيبها تخمر فى مكان دافي لمدة ساعة ونصف أوساعتين
نفرد العجينة بنشابه على رخامة مرشةوشة دقيق على شكل مستطيل سمكه 1سم تقريبا
ندهنها زبدة ونبداء نحشيها والحشوة عبارة عن (حوب سكر بني عليه 4او 5 معالق كبيرة قرفة وممكن تضيفو نصف معلقة كاكاو او نسكويك)
نبداء نلف العجينة بانتظام وبراحة خالص على شكل رول ونقطعها قطع متساوية باستخدام خيط تقيل أوسكينه حاميه
نبدا نرص القطع بالطول فى صنية فيها ورق زبدة أو مدهونه زبدة والازم نسيب مسافة 2سم بين كل قطعه والتانيه علشان ميلزقش فى بعض
نسيبها تخمر ساعة وندخلها فرن مسخن مسبقا على درجة حراره 200 لمدة ربع ساعة هنلاحظ ان اللون بقى ذهبي فاتح نطلعها ونسيبها 5 دقائق وبعدين نحط عليها صوص .
طريقة عمل الوافلز بالبيت
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....