المقدير
كوب دقيق
كوب الا ربع حليب
نصف كوب سكر
بيضة ربع كوب زبدة
رشة ملح
معلقة صغيرة فانليا
معلقة صغيرة بكنج بودر
طريقة التحضير
فى طبق كبير ننخل الدقيق ونضيف عليه سكر والفانليا والملح والبيكنج بودر ونخلطهم كويس
نخفق البيض ونضيف الحليب والذبدة لحد مايتجانسو مع بعض
نضيف خليط السكر والدقيق والملح والفانليا وبكنج بودر الى البيض والحليب والذبدة ونستمر بالخفق لحد مانشكل عجينة سائلة
نضع العجينة فى الثلاجة لمدة 3ساعات
ندهن قالب الوافل فى القالب بواسطة مغرفة ونملي ثلثين القالب تقريبا
نسنتنى كام ثانية ونقفل غطاء القالب ونستنى عدة دقائق حسب الجخهاز لحد ما الوافل يكسب اللون الذهبي
خرجي الوافل من القالب وزينيه بالكريمة المخفوقة او صوص الشكولاته او قطع الفواكة وقدمية.
معلومة
يمكن عمل الوافلز بالشكولاته يضاف 3 معالق كبار كاكاو مع القليل من لحليب وتقلب مع الخليط السابق
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....