المقدير
كوب الاربع زبدة (180)جرام
كوب سكر
ثلث كوب عسل
معلقة صغيرة ونصف بيكنج صودا
3بيضات
4اكواب دقيق
رشه ملح
مقادير الكريمة :
كوبين كريمة خفق
كوبين ساور كريم (يمكن استبدال بزبادي )
كوب وربع سكر بودرة
معلقة صغيرة فانيليا
طريقة التحضير
فى حلة عى النار ندوب الزبدة وننزل عليعها بسكر والعسل ولما يبدو يغلو ونحس انهم دابوا هنحط عليهم البيكنج صوداونقلب لحد مالونهم يبقا عسلي ونرفعها من على النار علشان لونها هيفضل يغمق .
نسيب الخليط دا يبرد ربع ساعة وبعدين نحط علي البيض بالتدريج ونخلطو كويس ونزودو بعدها دقيق تدريجيا .
وممكن نحتاج دقيق اكتر من المقادير حسب درجة امتصاص الدقيق للسؤائل لحد ماتبقى العجينة ماسكة نفسها ومبتلزقش وفى نفس الوقت طرية ونسيبها تستريح نصف ساعة .
هنقسم العجينة 8 أقسام ونفرد كل جزاء ونعمله شكل دايرة ممكن تستخدمي صينية دائرية مثلا.
ونخرممة بالشوكة ونخبزه على ورق زبدة فى الفرن بدرجة حرارة 180 لمدة 7دقائق فى الرف الاوسط ونطلعها نحطها فى فوطه نضيفه .
نخفق كل مكونات الكريمة بالمضرب الكهربي
وندهن كل طبقه من الكيك بشوية حليب صغيرين بالفرشاة علشان تفضل طرية ونحط الكريمة بين كل طبقة والتانية .
فتتي العجينة المتبقية ورشيها على وجه وأطراف الكيك او زينيها حسب الرغبة وقدميها فورا .
طريقة عمل الكوكيز
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....