المقدير
اللأرضية
علبيتين بسكويت دايجستف
قليل من الماء الساخن
للحشوة :
750 جرام لبنه كيري أو مربعات كيري أو كريم تشيز
750 جرام كريمة خفق
كوب الاربع سكر ابيض (150جرام)
4بيضات
7معالق كبار نشا
معلقة صغيرة فانيليا سائلة وبشر لمونة مع عصير ليمونة
طريقة التحضير
لأرضية البسكوتنخلط علبتين البسكوت فى الخلاط ونضيف القليل من الماء الساخن علشان الزبده اللى فى البسكويت تدوب
ملمس البسكوت يبقا زى الرمل نفرد البسكويت فى قالب التشيز كيك ونضغط عليه كويس (ويمكن وضع البسكوت فى جوانب الطصنيه ،مع الضغط عليها كويس )
لعمل الحشوة :
نضرب اللبنه او الكريم تشيز مع السكر كويس ،ويضاف البيض والفانيليا والكريمة والنشا وعصير الليمون ويضرب الخليط مع مراعاة عدم الضرب كثيرابعد اضافة البيض البيض ،حتى الاينتفخ التشيز كيك بالفرن .
أضافة بشر الليمون اختيارى حسب الرغبة
نصب الحشو فى قالب فوق البسكوت
يغلف القالب بالفويل (حتى الايتسرب الماء داخل القالب )وبعدين يدخل الفرن على صنية أخرى فيها ماء مغلي (حمام مائي)حلى حرارة 190 لمدة نصف ساعة لحد مايتماسك
يتم الاختبار بهز القالب وبعدين نسيبه يبرد ويدخل التلاجه بضع ساعات قبل التقديم .
يزين الوجه بصوص التوت او اى صوص تفضلوه
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....