المقدير
450جرام من الرقائق البقلاوة
كوب زبدة
2معلقة صغيرة قرفة المطحونة
كوب ماء فاتر
كوب سكر
معلقة صغيرة فانيليا سائلة
نصف كوب عسل
نصف جرام من الفستق الحلبي أوالجوز أو اللوز (حسب الرغبة)
طريقة التحضير
نخرج الزبدة من الثلاجة ونسيبها لمدة 15 دقيقة لحد ما تبقى كريمية عند استخدامها .
ندهن صنية فرن بزبدة من جميع الجهات
نقطع المكسرات (الفستق الحلبي او الجوز او اللوز)قطع صغيرة وليست ناعمة علشان يظهر طعمها عند التذوق .
نضع المكسرات المقطعة فى طبق عميق ، وتضاف اليها القرفة المطحونة ،ونخلطهم كويس ، ونسيبهم على جنب .
نبد نحط رقائق البقلاوة فى الصينية : ندهن الطبقه الاول من الرقاق بذبدة ثم نضع الطبقة التانيه وندهنها بذبدة وتكرر هذه الطريقة لحد 8 طبقات من الرقائق .
تضاف 3معالق كبيرة من خليط المكسرات والقرفة قوق الرقائق المدهونة بذبدة ،ويوزع الخليط بالصينية.
تضاف طبقة من الرقائق فوق طبقة المكسرات وتدهن بالزبدة ، وتكرر الطريقة الى 8 طبقات من الرقائق
تضاف 3معلاق كبار من الخليط المكسرات والقرفة فوق الرقائق المدهونة بالزبدة .
باستخدام السكينة حادة تقطع رقائق البقلاوة مربعات زى الصورة كده
يسخن الفرن بدرجة حرارة 180 درجة .
ندخل الصنية الفرن لمدة 45ـ50 دقيقة لحد ما تستوى وتبقا دهبية الون ومقرمشة .
نحضر الشربات (الشيرة )
بوضع السكر والماء فى حلة على نار متوسطة لحد ما تغلي يضاف العسل والفانيليا السائلة ، ونسيبة لمدة 20 دقيقة .
بعد ما نخرج البقلوة من الفرن نصب فوقها الشربات (الشيرة ) ونسيبها لحد ما تتشرب الشيرة ونقدمها .
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....