المقادير
2معلقة كبيرة ملح
1معلقة كبيرة سكر
معلقة كبيرة زعتر مجفف مطحون
معلقة كبيرة بابريكا
معلقة كيرة كمون مطحون
معلقة كبيرة كارى
معلقة كبيرة فلفل اسود مطحون
معلقة كبيرة ورق غار مطحون
معلقة كبيرة كرفس مجفف مطحون (بدلية بقدونس مجفف مطحون )
معلقة كبيرة بهارات مشكلة
معلقة صغيرة كركم
معلقة صغيرة ثوم بودر
معلقة صغيرة بصل بودر
معلقة صغيرة هيل مطحون
معلقة صغيرة كزبرة بودرة
معلقة صغير زنجبيل مطحون
الطريقة التحضير
1ـ اخلطى المكونات جيدا واحفظيها فى برطمان نظيف بعيدا عن الرطوبة
الاستخدام
كل معلقة كبيرة من البهارات بتعادل باكت ماجي كامل
ومعلقة صغيرة بديل مكعب واحد ماجي
3ـ انتبهى لوضع الملح فى الطبخة الان البهارات مالحة فامتكتريش فى وضع الملح
4ـ حطينا السكر فى اللخلطة الان السكر يعمل علي توازن النكهات الان فى الطعم الملح واللاذع والحار ونكهات متنوعة بالخلطة فالسكر يعمل على توازن بين كل النكهات من غير ماياثر على الطعم نهائى.
أقراء ايضا
طريقة عمل بهارات المندي بهارات الحواوشي
طريقة عمل بهارات الفراخ طريقه عمل تتبيله فاهيتا الدجاج
طريقه عمل بهارات السمك طريقه عمل بهارات البيتزا طريقه
تعليقات
إرسال تعليق
مرحبا بتعليقك عبر عن رائيك شاركنا....